VERENIGINGEN

De vaste bewoners van de baan

Momenteel zijn er op de baan drie Tilburgse sportverenigingen gevestigd t.w.:

Sinds 1985 ligt TOR op een prachtige plek aan het Wilhelminakanaal bij Tilburg, vlakbij recreatiepark de Beekse Bergen. TOR is gezellige, gemoedelijke en actieve vereniging, voor jong en oud.

Ons paviljoen, gelegen in een aarden wal en bedekt met een grasdak, is in 2003 grotendeels door onze leden zelf gebouwd. Door de grote ramen die de gehele voorkant van het clubhuis beslaan, heb je een prachtig uitzicht op het Wilhelminakanaal en de Watersportbaan Tilburg.

Tilburgse Open Roeivereniging (TOR) heeft ongeveer 250 leden.

stichting watersportbaan tilburg vidar tor kct trainingskamp roeien kanoportbaan

In 1961 werd roeivereniging Vidar opgericht in Hilvarenbeek. Sindsdien heeft Vidar een rijke geschiedenis opgebouwd binnen de Nederlandse roeiwereld. Als actieve en gezellige studentenroeivereniging heeft Vidar vele nationale en internationale successen behaald en staat het bekend om haar gedrevenheid en doorzettingsvermogen. Daarnaast heeft Vidar een bruisend verenigingsleven met diverse activiteiten en evenementen voor haar leden en is het een plek waar vriendschappen voor het leven worden gesmeed. 

Tilburgse Studenten Roeivereniging Vidar heeft ongeveer 750 leden.

Een kanoclub gericht op gezellig samen kanovaren. Door de brede interesse van onze leden houden we ons bezig met de meeste disiplines van de kanosport. Genieten en elkaar op weg helpen is daarbij het belangrijkste.

Op onze vaste vrijdagavond clubavond worden vaak korte tochten gevaren in de directe omgeving. KCT heeft een aantal tochtleiders die de wateren van Brabant kennen als hun broekzak en die graag de leden meenemen op deze vele onbekende maar vaak bevaarbare en uitdagende wateren van Brabant.

Voor elke kanodiscipline en elk vaarniveau wat wils. Na het varen komen veel leden samen in de huiskamer van ons clubhuis “Weerkeerwater” om verhalen te vertellen uit het verleden of plannen te maken voor de toekomst.

Kano Club Tilburg heeft ongeveer 80 leden.

stichting watersportbaan tilburg vidar tor kct trainingskamp roeien kanoportbaan