TRAININGSKAMPEN

De Watersportbaan Tilburg is uitermate geschikt voor trainingskampen voor roeiers en kanoërs, zowel voor verenigingen als voor nationale equipes. Er is een rustig en breed vaarwater met weinig vrachtverkeer welke 2000m lang en 80m breed is. Hierdoor kunnen er 4 roeiboten of 6 kanoboten tegelijkertijd naast elkaar varen. Aan beide uiteinde van de baan kan er door gevaren worden in het kanaal waardoor er een totale afstand van meer dan 15 km ononderbroken gevaren kan worden.

Tijdens het roeien zijn er meerdere motorboten beschikbaar om mee te coachen of is er een geasfalteerd fietspad langs het hele kanaal. Daarnaast beschikt de Watersportbaan Tilburg over een groot botenterrein die goed bereikbaar is voor botenwagens en voldoende ruimte heeft om boten binnen en buiten te stallen.

Op loopafstand is het nabij gelegen Beekse Bergen waar gasten tijdens hun verblijf kunnen slapen.

Krachtruimte

Onze prachtige, ruime locatie gelegen bij de Beekse Bergen heeft veel te bieden voor een trainingskamp. Zo hebben wij een groot pand met goede faciliteiten om alles uit een training te kunnen halen. Denk hierbij aan voldoende ergometers en fitness-tools. Ons gladde roeiwater direct gelegen aan ons terrein, met een officiële wedstrijdbaan van 2 km lang en een totale afstand van 15 km, biedt u tevens alle mogelijkheden om te trainen. Daarnaast kunnen wij u voorzien van maaltijden en een fijne accommodatie op loopafstand. Meer weten? Bekijk onze brochure en neem gerust contact met ons op!

Accomodatie

Voor accommodatie zijn er verschillende opties in de buurt van Vidar. De meest gebruikelijke optie is het bungalowpark de Beekse Bergen. Deze ligt op ongeveer 400 meter van Vidar.

Hier kunnen per bungalow maximaal 6 sporters overnachten. Het bungalowpark is ook geschikt voor grote groepen. Deze bungalows liggen direct naast het roeibaan, dus er is geen auto nodig.

stichting watersportbaan tilburg vidar tor kct trainingskamp roeien kano

“Uniek in Nederland is de positie die de roeibaan in Tilburg inneemt als mogelijkheid voor trainingskampen van roeiploegen uit verschillende delen van ons land. Veel verenigingen, maar ook de Nederlandse roei-equipe bivakkeert regelmatig in Tilburg. Het feit dat de sporters tijdens trainingskampen kunnen logeren en eten in het recreatiepark Beekse Bergen maakt Tilburg uitermate aantrekkelijk als trainingslocatie.”

— Koninklijke Nederlandse Roeibond

stichting watersportbaan tilburg vidar tor kct trainingskamp roeien kano

Naam
E-mail
Onderwerp
Bericht
Het formulier is met succes verzonden!
Er waren wat fouten bij het verzenden van het formulier. Controleer nogmaals alle formuliervelden.